Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο Άγιος Βασίλης έφτιαξε την λίστα του και αφού την τσέκαρε δύο φορές είναι έτοιμος να έρθει στην πόλη.  Αλλά η αποστολή του είναι δύσκολη.  Πρέπει σε ένα μόνο βράδυ να μοιράσει τα δώρα του σε όλα τα παιδιά του κόσμου.  Ο μεγάλος αντίπαλος του είναι ο χρόνος,  αλλά σύμφωνα με κάποιες πηγές τις οποίες δεν θα βρείτε στην περιγραφή,  κάποια από τα ξωτικά του λατρεύουν την φυσική και έχουν μάστερ σε αυτήν!  Οπότε ξέρουν πώς να λύνουν τα προβλήματα.

https://youtu.be/_j4miRkFBLU

Ας ξεκινήσουμε με την αισιόδοξη πληροφορία.  Ο ύπνος ενός παιδιού διαρκεί οχτώ ώρες,  συνεπώς θα περίμενε κανείς πως η παράδοση των δώρων θα έπρεπε να γίνει μέσα σε αυτές τις ώρες. Ευτυχώς όμως για αυτόν και τους ταράνδους του τα ξωτικά έχουν την λύση! Σκέφτηκαν πως αν ταξιδέψουν από την ανατολή προς τη δύση, θα μπορούν να εκμεταλλευτούν στον βέλτιστο τρόπο την διαφορά μεταξύ ζωνών ώρας και έτσι οι διαθέσιμες ώρες αντί για οχτώ θα γίνουν 31 ολόκληρες ώρες.

Η δεύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει αυτός και η ομάδα του, είναι το γεγονός ότι στον κόσμο υπάρχουν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια παιδιά.  Οπότε σε αυτές τις 31 ώρες πρέπει πραγματικά να βιαστεί σύμφωνα με τον Αlbert Εinstein και τη θεωρία της σχετικότητας, η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να ταξιδέψει κάνεις είναι αυτή του φωτός.  Αλλά ο Άγιος Βασίλης δεν είναι φωτόνιο.  Παρόλα αυτά με τα κατάλληλα ποσά ενέργειας θα μπορούσε να προσεγγίσει αρκετά αυτές τις ταχύτητες.  Και τα καταφέρνει!  Το προβληματάκι βέβαια που προκύπτει εδώ είναι ότι σε αυτές τις ταχύτητες παρατηρείται διαστολή του χρόνου η οποία φυσικά δεν τον επηρεάζει,  μιας και τα phd ξωτικά του έχουν κατασκευάσει ειδικά ρολόγια προσαρμοσμένα σε αυτές τις συνθήκες καταφέρνοντας έτσι αυτός να μην χάσει την αίσθηση του χρόνου.  Ένα δεύτερο πρόβλημα που προκύπτει είναι η συστολή του μήκους,  κάτι που θα έλεγα πως δεν τον προβληματίζει αλλά τον εξυπηρετεί,  διότι καταφέρνει να κινηθεί στους νυχτερινούς ουρανούς και να παραμείνει σχεδόν αόρατος.

Εξαιτίας τώρα αυτό των μεγάλων ταχυτήτων προκύπτει ένα ακόμα πρόβλημα.  Οι τριβές που αναπτύσσονται μεταξύ των σωματιδίων της ατμόσφαιρας και του ελκήθρου του Άγιου Βασίλη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τέτοια αύξηση θερμοκρασίας που το έλκηθρο του, ο ίδιος και οι τάρανδοι να κάουν ολοσχερώς.  Αλλά τα ξωτικά που είναι υπεύθυνα στον τομέα της αεροδυναμικής και σωματιδίων έχουν κατασκευάσει ειδικές ασπίδες προστασίας για αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες, προστατεύοντας έτσι αυτόν και την ομάδα του.  Κάτι φυσικά που γνωρίζαμε ήδη, μιας και ο Άγιος Βασίλης γνωρίζουμε πως τις περισσότερες φορές μπαίνει σε ένα σπίτι μέσα από την καμινάδα ενώ το τζάκι είναι αναμμένο χωρίς να καίγεται!

Ίσως όμως η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει είναι το φορτίο που έχει να μεταφέρει.  Θυμηθείτε τον αριθμό των παιδιών που είπαμε πως έχει να επισκεφτεί, πάνω από 2 δισεκατομμύρια!  Ακόμα και αν το κάθε δώρο ζύγιζε περίπου μισό κιλό το φορτίο που θα είχε να κουβαλήσει θα ανερχόταν στα 1000000000 κιλά.  Και εδώ έρχεται η δική μας βοήθεια.  Το ταξίδι του διαρκεί 31 ώρες και η ενέργεια που χρειάζεται για να μεταφέρει αυτό το φορτίο είναι τεράστια, για αυτό μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε κοντά στο τζάκι ή κάτω από το δέντρο μερικά μπισκότα και λίγο γάλα ώστε να πάρει τα κατάλληλα ποσά ενέργειας που χρειάζεται για να φέρει εις πέρας την αποστολή του! Διότι σύμφωνα  με μία εξίσωση που δημοσίευσε ένα από τα ξωτικά του εν ονόματι Εlfred Εinstein E=mc^2 : δηλαδή η  ενέργεια είναι ίση με milk * cookies^2

Kαλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα σε όλους!